Kinderuitvaart

 

Niets is zo ingrijpend als je kind komt te overlijden, soms al tijdens de zwangerschap. Je komt in een rollercoaster van emoties terecht die je alle kanten opslingert. Hoe fijn is het dan dat al het regelwerk je uit handen wordt genomen. Ondersteuning krijgt bij de dingen die u zelf wilt doen om zo goed mogelijk afscheid te kunnen nemen van je kind. Met persoonlijke en liefdevolle ondersteuning krijgt u tijd die zo belangerijk is om het overlijden van het kind te verwerken. Het is belangrijk om goed afscheid te nemen van je overleden kind.

 

Er zijn nogal wat regels waar men aan moet voldoen. Bij een geboorte na een zwangerschap van minimaal 24 weken dient u zich te houden aan de wettelijke regelgeving en dient u uw baby aan te geven en te begraven of cremeren.

 

Bij een geboorte na zwangerschap van minder dan 24 weken bent u niet verplicht het kindje aan te geven, maar het mag echter wel.   

 

Wij kunnen u helpen. Als u vragen heeft bel ons gerust, wij helpen u graag. Als u direct hulp nodig heeft neem gerust contact met ons op. Ons nummer is 06 5478 3435 (we zijn dag en nacht voor u bereikbaar).

 

 

 

Wat wij voor u kunnen doen:

 

- Samen met u het kind verzorgen, kleden en opbaren

- Wij doen aangifte van overlijden bij de gemeente

- Organisatie van de gehele uitvaart

- Contact onderhouden met de school als het kind schoolgaand is.

- Dagelijks bezoek of contact tot de uitvaart en in deze periode altijd bereikbaar

- Helpen bij het opstellen van speciaal  kinder rouwdrukwerk en advertentie

- Contact met alle leveranciers en betrokken partijen

- Begeleiden van het condoleren voor de afscheidsdienst

- Aanwezig zijn en begeleiden van de afscheidsdienst

- Bezoek kort en enige weken na de uitvaart voor een nabespreking en nazorg

 

Wij werken samen met de Hemelwieg. www.hemelwieg.nl

 

Een hemelwieg is gemaakt voor prematuur en levensloos geboren kindjes en hun ouders, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Er zijn hemelwiegjes tot: 12, 15, en 20 weken.

 

Hoe fijn is het als je je te vroeg geboren kindje, wat niet levensvatbaar is, een zacht bedje kunt bieden in een hemelwieg.

 

Wat je vast kan houden en kan wiegen in je armen, wat je kan aaien en waar je naar kan kijken, waar jij/jullie behoefte aan hebben op dat moment.

 

Hemelwieg in combinatie met de watermethode

 

Het is een hele moeilijke tijd, en hoe fijn is het dan om je kindje bij je te houden, een paar dagen voor het afscheid komt.

 

Deze periode wordt langer mogelijk met de watermethode, tot wel 5 dagen. In de hemelwieg wordt de watermethode toegepast.

 

Je kunt de hemelwieg open laten en je kan het afsluiten door de klepjes er omheen te vouwen.

Heeft u vragen hierover neem gerust contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2015. All Rights Reserved