Nieuws & Activiteiten

 Tarieven begraven gemeente Oldebroek  2021
Voorlopig geen open inloopspreekuur.

U zult begrijpen dat er door alle beperkingen rond  corona er voorlopig geen open inloopspreekuur zal zijn op de eerste maandag van de maand. U kunt ons altijd mailen, bellen of nog liever appen met uw vragen.  info@rouwzorgriny.nl  / 06 5478 3435


Opbaren, condoleren en afscheid thuis.

Hoe fijn is het om je dierbare thuis te hebben tot aan het moment van de uitvaart. Wij kunnen bij u in huis een ruimte voor het opbaren creëren. Al is de woning of kamer nog zo klein. Zo beschikken we over de materialen om een afscherming te maken. 

We hebben ook een ruime tent die we eventueel bij de woning kunnen plaatsen. Deze kan worden gebruikt voor het condoleren of om thuis afscheid te nemen. Deze tent kan worden ingericht met statafels en stoelen. Ook verlichten en het verwarmen van de tent hoort tot de mogelijkheden net als de catering, beamerpresentatie en geluidsinstallatie.


Digitaal vingerafdruk nemen.

Vanaf 11 mei kunnen wij digitaal een vingerafdruk nemen.  Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken om in een sieraad te laten verwerken. U heeft dan een persoonlijke en tastbare herinering aan uw dierbare. Omdat het digitaal is is er ook een hogere resolutie. Het is dan ook mogelijk de afdruk in een schilderij, vloerkleed of fotobehang te laten verwerken. Tijdens het open huis kunnen wij u hier meer over vertellen. 


NIEUW!

Totaalpakketten  uitvaartverzorging:


Totaalpakket  begraven  vanaf   € 4.600,-

Dit is inclusief de basisverzorging van de overledene samen met de nabestaanden, thuis opbaren, kist (keus uit 3 modellen, rouwstuk, 35 standaard rouwwbrieven,   de kosten van het begraven in een algemeen graf gemeente Oldebroek, en een grafmonument.


Totaalpakket  crematie   vanaf    € 3.500,-

Dit is inclusief de basisverzorging van de overledene samen met de nabestaanden, thuis opbaren, kist, 35 standaard rouwbrieven, rouwstuk, samenkomst en afscheid thuis, crematie zonder aanwezigheid van nabestaanden, en na ca. een maand de bezorging van de as bij u thuis. 


Open huis Rouwzorg Riny. Zaterdag 11 mei van 11.00 - 16.00 uur aan de Rondweg 11G in Wezep.

We hebben onze plek gevonden; steeds meer mensen weten ons te vinden. Wij verzorgen persoonlijke uitvaarten. Dit doen we geheel naar wens van de overledene en de familie. Onze kracht zit hem in de eenvoud.

Wij werken onafhankelijk, hebben geen contracten met leveranciers en zijn steeds aan het vernieuwen en kunnen hierdoor een uitvaart uniek maken.

We hebben bijna alles in eigen beheer, kunnen hierdoor snel reageren en actie ondernemen.  We hebben eigen rouwvervoer, alle materialen en goederen op voorraad en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat we alles in eigen beheer hebben kunnen we ook een scherp tarief hanteren.  Wij verzorgen uitvaarten voor een eerlijke prijs.

Nieuw is dat we digitaal een vingerafdruk kunnen nemen. De familie heeft zo een tastbaar en zichtbare herinnering van hun dierbare. Het is mogelijk dit in een sieraad te verwerken, maar omdat de kwaliteit van een digitale vingerafdruk beter is dan traditioneel is het ook mogelijk de vingerafdruk te verwerken in een schilderij of zelfs fotobehang.

Tijdens het open huis hebben wij meer informatie over verzekeringen. Wat is mogelijk binnen een verzekering als ik en uitvaart door Rouwzorg Riny wil laten verzorgen.  Opbaren thuis: er is een opstelling te zien van het opbaren thuis. Een fotoreportage van begraven door de eeuwen heen in Wezep. Hoe ging het vroeger, wat waren de gewoontes en hoe kan het nu. Speciaal is er een hoekje ingericht voor kinderuitvaarten. Ook hierin hebben wij ons gespecialiseerd en contacten gelegd met leveranciers en een voorbeeldmap liggen met de mogelijkheden hierin. Het is hartverscheurend, graag zijn we er op voorbereid als het nodig is hierin te ondersteunen en te helpen.

Wanneer kinderen betrokken zijn binnen de familie waar iemand is overleden kunnen we een speciaal kindermoment verzorgen. Aan de hand van een fotoboek vertellen we aan hen een verhaal over een beertje. Na afloop van dat verhaal krijgen de kinderen dan dit beertje mee. Hier kunnen ze dan troost bij vinden.

We beantwoorden graag al uw vragen zaterdag 11 mei. De koffie staat klaar.


Kindermoment bij overlijden binnen de familie

We hebben een fotoboek gemaakt waarin we vooral jonge kinderen het verhaal van beertje Knuf kunnen vertellen. Kinderlijk eenvoudig is het verhaal. We vertellen dat het beertje een vriendje heeft dat is overleden. Na dit verhaal krijgen de kinderen beertje knuf mee. Bij dit beertje kunnen ze troost vinden. 


Geen tariefwijzigingen januari 2019.

Waar heel veel bedrijven hun tarieven januari 2019 aanpassen,  blijven wij dezelfde persoonlijke inzet leveren voor hetzelfde tarief. Wij streven er naar een uitvaart voor een eerlijke prijs te verzorgen.

 

Tijdelijk grafmonument.

In samenwerking met den Hollandsche Gedenktekens gevestigd in Wezep kunnen we de nabestaanden gratis een tijdelijk grafmonument aanbieden. Tot het plaatsen van het definitieve grafmonument is de naam van hen die zo dierbaar was zichtbaar op het graf.

 

Nu bijzondere rouwkaarten in het assortiment.

We hebben vanaf nu bijzondere rouwkaarten in ons assortiment. Kaarten in 3 luik. Er zijn drie verschillende fases van het leven in de kaart verwerkt. Een bloem volop in de bloei. Wanneer je de kaart opent is de bloem uitgebloeid, en als de kaart helemaal open is dan is er alleen nog een kale tak.  Maar er is ook een kaart met voetstappen in het zand, een kaars, orchidee, totaal 16 verschillende uitvoeringen. Elke kaart is bijzonder. De namen en gegevens op de kaart zijn van nietbestaande personen. 


Natuurlijke manier van opbaren

Vanaf 1 juli 2018 kunnen wij ook naast de huidige manier van (thuis)opbaring: de koelplaat, een nieuwe geheel biologische en ecologische manier van opbaren verzorgen en u deze als optie aanbieden. De koelplaat is dan niet meer nodig. Het kost geen energie en is daardoor minder belastend voor het milieu. U heeft geen hinder van het gezoem van de koelplaat. Doordat het lichaam niet gekoeld wordt, zal deze bij eventuele aanraking minder koel aanvoelen.  Een bijkomend voordeel van deze nieuwe opbaring is dat er minder geurtjes vrij komen. Wilt u meer informatie over deze manier van opbaren; neem dan gerust contact met ons op.

 

Activiteiten rond de "Week van de Begraafplaats"

De laatste week van mei worden er landelijk verschillende activiteiten georganiseerd in het hele land  tijdens de week van de begraafplaats. Samen met Diny Griede en een aantal andere vrijwilligers zullen we activiteiten op de oude begraafplaats organiseren. Zelf zal Rouwzorg Riny ook ter gelegenheid van het één jarig bestaan een expositie houden met het thema: Begraven door de eeuwen heen in Wezep. Meer informatie zal binnenkort via de locale media bekend worden gemaakt.

 

Kinderuitvaarten

Vanaf nu kunnen wij ook kinderuitvaarten verzorgen. We hebben contacten gelegd met leveranciers en hebben nagenoeg alle materialen die nodig zijn of weten de juiste instandties hievoor te vinden. Het is een rollercoaster van emoties waar men in beland wanneer een kind komt te overlijden. Fijn is het dan als je ze kunt bijstaan wanneer ouders geconfronteerd worden met het verlies van een kind.

 

Rouwzorg Riny verzorgd ook het reinigen van bestaande grafmonumenten.

Wij kunnen nu ook het grafmonument  onderhouden van uw dierbaren. Twee keer per jaar zal dan het monument gereinigd worden. Opties als het opnieus inverven van de tekst grint reinigen of vervangen is ook mogelijk. Zie voor meer informatie de website.

 

Tweede prijs Starter van het jaar 2017.

27  januari 2017 was de bekendmaking wie de starter van het jaar bij de Rabobank is geworden. We zijn tweede geworden. Een prijs waar wij trots op zijn.

 

Genomineerd door de Rabobank Noord Veluwe voor starter van het jaar 2017.

Nadat Rouwzorg Riny al verkozen is tot starter van de maand Mei 2017, zijn we ook genomineerd tot starter van het jaar 2017 door de Rabobank Noord Veluwe. 27 januari zal de starter van het jaar worden bekend gemaakt door de Rabobank op de starterdag welke gehouden zal worden bij Hotel en Restaurant van der Valk te Harderwijk. Er breekt dus een spannende tijd aan.

 

                                                                                     

                                                                                                              

                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                        

Nieuws en Activiteiten  Rouwzorg Riny